Biography van Slessor

Hoe het allemaal Begon: een terugblik naar het verleden.

Om te beginnen was Slessor geboren op Grenada en getogen op Curacao. Slessor was met de paplepel met sport en muziek opgebracht. Discipline, competitiviteit en doorzetting was een alledaagse routine. “Wat je maar ook doet zorg dat je de beste bent” “al word je putjes schepper, zorg dat je de beste putjes schepper word” woorden van zijn oma Elizabeth (Mamai) een pertinente vrouw die heel precies was met wat zij deed en een geheugen als een olifant. Hij hield zielsveel van haar en mis haar nog steeds. Desondanks heeft draagt hij de herinneringen en woorden van zijn grootouders dagelijks bij zich. “If your mind can conseive it you can acheive it” woorden van zijn Opa Adolphus (Pops).

Een ijzersterke mentaliteit en het geloof dat er niets is wat je niet bereiken kunt als je er zelf in geloof en 100% inzet om dat te bereiken wat je wil.

Als kind was zijn eerste sport zwemmen, waarvan hij de diploma’s A t/m E behaald. Hierna was honkbal, atletiek, body building, acrobatiek en mountainbiken een aantal van de sporten die hij beoefende. Hij begon met Bodybuilding rond zijn veertiende en was gelijk verkocht, zij hadden wat machines en halters thuis wat het makkelijk maakte om dagelijks te kunnen trainen. Alleen van zijn vader mocht dat niet omdat hij destijds 14 jarige leeftijd was. “Ik wil je niet aan de machines hebben. Leer eerst hoe je met je eigen lichaam moet trainen en daarna zal ik kijken of je klaar bent om daarmee om te gaan. Hier heb je een buigveer, trekveer en de optrek halter, de schuine bank voor buikspier oefeningen mag je ook gebruik van maken.” Dit waren de wijze woorden van zijn vader Felix toen die hem instructies gaf hoe hij met de gegeven voorwerpen moest trainen en met zijn eigen lichaamsgewicht (optrekken, opdrukken, squaten, lunges, core oefeningen) aan de slag moest.

Uiteraard was Slessor er absoluut niet eens en blij met de advies van zijn pa omdat hij het niets vond natuurlijk om zo te trainen. Hij wou net als de grote jongens aan de slag. Maar ja,….hij moest wel. En zo zette hij de eerste basis voor zijn carrière als personal trainer op 14 jarige leeftijd neer. Als hij toen wist dat hij op latere leeftijd die zelfde principe van zijn vaders advies zou gaan gebruiken en dat die advies de trainer maakte die hij vandaag is zou hij het toen anders hebben aanvaard. De toekomst kunnen we niet voorspellen en dat is zo mooi aan het leven.

 

Ervaring:

Tevens heeft Slessor heeft zich in totaal zoon 25 jaar aan kennis opgebouwd op fitness, kracht training, coaching en begeleiding:

 • Onder de leiding van de heer Stanley Francisca  op zijn sportschool Diamond Gym heb ik meer dan 6 jaar getraind. Stanley Francisca is de oom van Grego Francisca die reeds 2018 zijn pro card verdiend heeft voor de competitie op professionele niveau voor Mr. Olympia, Mr. Universe en andere wereld titels. Stanley heeft verschillende titels op naam van o.a. Mr. Curaçao, Caribbean, Panamerica. Tijdens de jaren bij de heer Francisca heeft Slessor leden ook begeleid met hun trainingen.
 • Hiernaast heeft Slessor ook Twee jaar bij Sportschool van Mr. Kandido Daal getraind en leden begeleid.
 • Lid van Dedalus Acrobatiek groep, van 1990-1992
 • Fitness instructeur/ personal trainer aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen 1990-1992
 • Getraind bij zijn grote leermeester – Giusepe Deiana  van Deiana Sports Enschede jaren ‘90 en na 2000. De heer Deiana is een guru op het gebied van fitness, Body building, en het bewegen over het algemeen. Deiana wist verschillende wereld titels te bemachtigen en wist zelfs de grote Arnold Schwarzenegger te verslaan.
 • LAPT trainingen en cursus: Personal trainer, Functional trainer,
 • EFAA: Functional trainer, beweeg begeleider diabetes en obesitas
 • Gewicht consulent, Freestyler instructeur

 

Het Begin:

Op 1 augustus van 2010 is Slessor officieel voor zich zelf begonnen als personal trainer. De naam Yor Goals dat fonologisch geschreven jouw doelen betekent was het begin van hoe Slessor zich onderscheid van zijn collega’s.  Slessor wou meer voor zijn klanten betekenen dan alleen een fysieke trainer te zijn en het behalen van hun doelen.  Hij wou dat zijn klanten een blijvende resultaat behoud en dat ze bij hem zouden keren voor nieuwe uitdagingen of omdat zij het leuk vonden door hem getraind te worden. Voor hem kwam de uitkomst in menthal coaching. Hiervoor heeft hij een cursus bij Ben en Ido Middelkamp gevolgd.

Slessor onderscheid zich door de focus te leggen op de gedragsverandering van zijn klanten en hen de basis training principes aan te leren. “Het gaat om bewustwording” althans Slessor. Als mensen begrijpen waar over het gaat en de basis kennis hebben kunnen zij zich best redden en een vitaal leven leiden. Vaak struikellen en worstelen mensen met gemakzucht, een keuze te maken uit de tien tallen theorieën en methoden en wat en of wie ze moeten geloven. “Hou het simpel” zegt Slessor.

 

Filosofie:

Voor Slessor is trainen meer dan gewicht heffen en breed worden. Het is een levenswijze. Waar het om draait is het bewust worden en begrijpen wat je lichaam allemaal in staat is te doen, wat je ermee kan en hoe je deze op een hogere niveau kunt tillen. Het vinden van de juiste balans doormiddel van bewegen, voeding, rust en meditatie is de sleutel naar een vitaal lichaam. En dit is voor elk persoon anders.

Trainen doe je met je brein volgens Slessor. De uitwerking van je mentale wilskracht en concentratie is terug te zien in de uitvoering van je bewegingen. Het begint met de juiste houding. Een verkeerde houding leid vaak tot blessures. “Poor posture leads top poor execution” volgens Slessor. Met andere woorden, een verkeerde houding leidt tot verkeerde uitvoering. Zijn methode is gebaseerd op 3 eenheden; postuur, concentratie en ademhaling. Slessor let zeer nou op techniek, houding en de concentratie op de spiergroepen voor maximum effectiviteit en resultaat. Het gaat om het aanspannen van je spieren en niet alleen hoe zwaar je tillen kan.

Slessor is ook heel kieskeurig met wie hij helpt. Hij neemt mensen aan die het echt willen. Mensen die gewillig zijn om te leren, om 100% zichzelf in te zetten om hun doel of doelen te bereiken. Hij zegt “Mijn tijd kost veel energie, inspanning en discipline, en ik besteed het aan mensen die graag geholpen willen worden. Mensen die klaar zijn met hun tijd te verdoen en een verandering willen in hun leven. Mensen die klaar zijn om te veranderen”.

Als je verandering in je leven wil dien je zelf bereid te zijn om te veranderen. De verandering van je omgeving en de wereld begint bij jezelf althans Slessor.

 

Het aanbod:

Samengevat is Slessor breed georiënteerd in het coachen, begeleiden en trainen in verschillende disciplines van 1 op 1 tot grote groepen:

 • één op één en Small groep training
 • Bootcamp en Cross-fit
 • Running
 • Functional training en Circuit training
 • Mentale coaching
 • topsport training (begeleiding en coaching)
 • Voeding advies en begeleiding
 • weerbaarheidstraining en begeleiding
 • Fysiofitness
 • Bedrijfsfitness en vitaliteitscoaching.

 

Deel onze informatie