TRX training

TRX Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkelt tegelijkertijd  kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit. De Suspension Trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt (Xmount/balk/deur/lantaarnpaal/boom) waarna u meteen  met trainen kunt beginnen. De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel dat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je TRX kunt inzetten om te trainen.

Hoe zwaar de oefening is, wordt bepaald de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voegt u zelf meer of minder weerstand toe en heeft u zelf de controle over hoe hoog u bij elke oefening de lat legt. Er is dus geen enkel excuus om de oefening niet af te maken. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Suspension Training is voor een zeer brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig.
De TRX Suspension Trainer:

  • Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out
  • Helpt een rock-solid core op te bouwen
  • Verhoogt spieruithoudingsvermogen
  • Is nuttig voor mensen van alle trainingsniveau‘s (van topsporters tot senioren)
  • Kan overal gebruikt worden (sportschool, thuis, hotel of buiten)

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.

 

TRX wordt onder meer gebruikt door trainers, atleten en het Amerikaanse leger. Duizenden mensen van alle fitness levels trainen nu met TRX, van mensen die zich gewoon goed willen voelen en er goed uit willen zien tot de meest getrainde elite atleten.

TRX wordt gebruikt door alle vier de takken van het Amerikaanse leger en kan gevonden worden in de kleedkamers van:

  • Professionele voetbalteams waaronder Manchester City FC
  • Professionele honkbal en basketbalteams
  • UFC Fighters
  • Olympisch niveau wielrenners, zwemmers en hardlopers
Categorieën: Groep lessen