Vipr training

What is ViPR?

Vitaliteit. Prestatie. Her-conditioneren.

ViPR overbrugt de kloof tussen beweging en krachttraining. Het combineert full-body beweging met geladen beweging, het verbeteren van de vitaliteit, performance en her-conditioneren doelstellingen van cliënten en atleten. ViPR introduceert een nieuw concept in de fitness en sport conditioning – Loaded Movement Training.

Loaded Movement Training combineert taakgericht bewegingspatronen met weerstandstraining. Lenigheid en kracht komen van het bewegen van het lichaam in een veelheid van doelgerichte taken met belasting, net als op de boerderij.

ViPR werd geïnspireerd door boerderij kinderen die lading verplaatsen in het dagelijks leven en sterker waren dan hun tegenhangers in sport. Met ViPR, kunnen we de boerderij versterkte lichamen overal produceren, zonder ooit een voet op een boerderij te zetten, zonder een karwei te verrichten, op een uitdagende, veilige en effectieve manier.

Zoals ViPR schepper Michal Dalcourt verklaart, de wetenschap van de beweging steunt de integratie van Loaded Movement Training met behulp van ViPR in de huidige training protocollen voor alle fitness-doelen.

“ViPR is ontstaan uit een behoefte om doelgerichte beweging te stimuleren en mix krachttraining met functionele training en beweging. Beweging is van fundamenteel belang. En wat maakt effectieve beweging is een mix van het opheffen, verschuiven en draaien. Geïntegreerde bewegingen zoals deze worden ongelooflijk effectief in het produceren van resultaten in combinatie met belasting. “Michal Dalcourt”,  ontwerper en bedenker vanViPR”.

ViPR kan worden gevonden in de fitness- en trainingsfaciliteiten van:
NHL hockeyteams
Major League Baseball teams
NFL voetbalteams
NBA basketball teams
Premiership voetbal (soccer) teams
Premiership rugby teams

Formule 1-coureurs
Olympische atleten
tactische militaire
Politie
brandbestrijding huizen

Waarom ViPR?
Door het bestuderen van het lichaam en de aanpassingen, weten we dat Loaded Movement Training met ViPR effectief en voldoende uitdagingen biedt voor spier, fascia, zenuwen, huid en andere systemen van het lichaam. Wetenschappelijk blijkt dat bewegen met belasting de balans, lenigheid en dynamische kracht verbetert, om doelen zoals gewicht management, verbeterde functionaliteit in het dagelijks leven en de verbeterde prestaties in de sport te bereiken.

Verhoogde functionele mobiliteit en behendigheid
Verbetering multidirectionele
stabiliteit, kracht en macht
Verbeterde balans, timing en coördinatie
Verhoogde calorieverbranding tijdens en na de training

Alle ViPR bewegingen kunnen gede-escaleerd en geescaleerd worden om de conditie en doelen voor elk individu toe te passen. Ons programma en ontwerpmethoden maakt het ViPR trainingsprogramma’s makkelijk en eenvoudig over te brengen. Voor kant-en-klare ViPR programma’s, klik hier.

 

Categorieën: Groep lessen